Известие

Collapse
No announcement yet.

6 степенна скоростна кутия

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
    ДА.
    Набави си и маслен радиатор от 16в ще ти е полезен за тунинга!

И след това ти пожелавам промяна в подписа, че края му си е направо притеснителен.....
    Хахахах знам, че е притеснителен, но я имам от горе долу 6 месеца и тепърва ще се почва труд и техника!
    Alfa Romeo Brera 2.4JTD 260 whp

Alfa Romeo 147 Q2 1.9 JTDm 16V 273whp - EX

Comment

Написал съм го! Прочети!

Захващането е 1/1
      Няма лошо да попитам като не знам, колегата пита за скоростната кутия. Тогава му кажи и за разликата в скоростните лостове

Comment

А на 6 степенната скоростна съединителя друг ли е или си става от 5 степенна без проблем?

Comment

Първоначално публикувано от TheTorpedo Покажи съобщение
          А на 6 степенната скоростна съединителя друг ли е или си става от 5 степенна без проблем?
          Като гледам колата ти от подписа - става

Comment

Понеже не съм запознат - има ли 6 степенна скоростна кутия в не-facelift модел и става ли за facelift ?

Т.е. каква скоростна кутия да търся за моята facelift 156ца с 5 скорости ?

Да ме прощава колегата, че му пиша в темата, но да не отварям нова...

edit : 1.9 jtd 115кс версията.
            Last edited by potrebitel22; d.m.y г., 23:01.
            156 Sportwagon 1.9JTD

Comment

Първоначално публикувано от potrebitel22 Покажи съобщение
              Понеже не съм запознат - има ли 6 степенна скоростна кутия в не-facelift модел и става ли за facelift ?

Е ти питаш за същото

Comment

1.9JTD 16V е с 6 скорости, та на въпроса ти - да, има 6 степенна в нефейслифтов модел.

Comment

Ясно за не-фейслифтовите, значи ако стават може да търся и от такъв модел.

Остана да уточня дали всяка 6 степенна кутия става в 5 степенна 156-ца, за да започне търсенето на сервиз за монтаж и "донор".
                  156 Sportwagon 1.9JTD

Comment

Първоначално публикувано от ;1494907
                    Взимаш си кутия от 16в 1/1 монтажа и няма никакъв филм!!!

5-6 скорост е 500об. разлика, НО разлика има и в ниските скорости и кутията е доста по-приятна за каране. Например при планинско каране, спокойно си караш на 3-ск. докато при 5-ст.к. нито е за 2-а нито за 3-а......

Може да се получи само проблем с жилата на скоростите (не е задължително) но ако фабричното е с няколко мм по-късо може трудно да се включва 6-ск.

Слагай смело!
                    Виж това има го по-нагоре

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                      Виж това има го по-нагоре
                      "Здравей колега,

През 2013 г. на моята Алфа 156, 1.9 8V (115 кс) монтирах 6-ст.скоростна кутия (комплект с диф.) от Алфа 166 2.4 10V. От моята кутия прехвърлих само капака на диференциала, защото в него има отвори с резби за планката на задния тампон, който държи кутията към купето. Жилата за скоростите не съм сменял. Не ми е търкала предна лява гума в под-калника, при пълен десен волан (както се очакваше по мнения на други колеги).
                      Това съм направил аз. Мисля, че те подвеждат с варианта за скоростна кутия от 16V мотор. Може би става, но трябват преработки."

Това ми го изпрати вчера едно момче на лично, също може да ти е от полза.

Comment

Първоначално публикувано от TheTorpedo Покажи съобщение
                        "Здравей колега,

През 2013 г. на моята Алфа 156, 1.9 8V (115 кс) монтирах 6-ст.скоростна кутия (комплект с диф.) от Алфа 166 2.4 10V. От моята кутия прехвърлих само капака на диференциала, защото в него има отвори с резби за планката на задния тампон, който държи кутията към купето. Жилата за скоростите не съм сменял. Не ми е търкала предна лява гума в под-калника, при пълен десен волан (както се очакваше по мнения на други колеги).
                        Това съм направил аз. Мисля, че те подвеждат с варианта за скоростна кутия от 16V мотор. Може би става, но трябват преработки."

Това ми го изпрати вчера едно момче на лично, също може да ти е от полза.
                        И при положение че това упражнение е правено МНОГОКРАТНО , защо да подвеждаме колегата. Я сподели кой е тоз колега където обвинява в подвеждане .

Не трябват .
                        Last edited by alfista 96; d.m.y г., 19:11.
                        Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                          Той сега докато не ти скъса нервите няма да спре, искаш ли меча
                          Ставаааа.....
                          Цвяткууу да си вземе 2-каси бира за феста за по-сигурно....

Кутиите 5 и 6 степенни от 1.9 моторите за си абсолютно еднакви външно, просо в едната има още една скорост!
                          Най-простичко обяснено!
                          sigpic
                          Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                          156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                          147 JTDm 140-Малката манекенка
                          GT- JTDm 150

Comment

Кутиите 5 и 6 степенни от 1.9 моторите за си абсолютно еднакви външно, просо в едната има още една скорост!
                            Най-простичко обяснено!
                            Е и аз това разбрах и затова дадох на колегата твоите постове. Мен също ме вълнуваше този проблем и сега съм наясно.
                            Единствено за жилата имах съмнение

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                              Е и аз това разбрах и затова дадох на колегата твоите постове. Мен също ме вълнуваше този проблем и сега съм наясно.
                              Единствено за жилата имах съмнение
                              Както написах по напред имал съм случай едното жило да е с няколко мм по късо и много трудно да включва 6-ск. Но може да са редки случаи!
                              sigpic
                              Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                              156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                              147 JTDm 140-Малката манекенка
                              GT- JTDm 150

Comment

Както написах по напред имал съм случай едното жило да е с няколко мм по късо и много трудно да включва 6-ск. Но може да са редки случаи!
                                А как стои въпросът 147 на 156 и обратно?
                                А да, не ходя на срещите вече. Бира, винаги, когато се видим някой ден

Comment

Working...
                                X